Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Landschapsatelier ‘Graft’

25 november 10:00 - 16:00

Landschapsatelier Graft

Tijdens het landschapsatelier Graft gaan we samen dit unieke Zuid-Limburgse landschapselement bestuderen, beheren en documenteren.

De graft komt alleen in Zuid-Limburg voor en dat heeft te maken met de vorm van ons landschap en de cultuurhistorie. Op de hellingen in Zuid-Limburg wordt al heel lang geboerd. Omdat erosie de vruchtbare toplaag van de grond wegspoelt zijn de boeren heggen gaan planten om de hellingen te onderbreken. Door deze heggen hoopte zich boven aan de heg zich grond om en onder bij de heg sleet de grond weg. Hierdoor ontstonden in de hellingen steile knikken die begroeid raakten met bomen en struiken. Deze knikken onderbreken de hellingen in een lijn en zorgen op deze manier voor een lijnvormige verbinding in het landschap.

De graft in ons veld is in 2021 aangeplant en dient gefaseerd beheert te worden. We gaan samen naar de verschillende vormen van beheer kijken, welke gereeschappen hiervoor nodig zijn en dit beheer uitvoeren. Ook bekijken we de flora die zich op de graft bevindt en delen we nog meer kennis over dit bijzondere landshcapselement.

Gegevens

Datum:
25 november
Tijd:
10:00 - 16:00

Organisator

The Butterfly house
Telefoon
0652624585
E-mail
sandra@thebutterflyhouse.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Op ’t Rentelen
Trentelenweg
Bunde, Nederland
+ Google Maps

Nog 14 plekken over

Gif laden

afmelden?

Gebruik deze tool om je af te melden voor deze activiteit.