Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wintervogels herkennen

16 december 10:00 - 15:00

Gratis
Wintervogels herkennen

In de winter zien we andere vogels dan in de zomer.. Kun jij ze herkennen?

In de winter zakken diverse soorten vogels naar onze regionen af om te overwinteren. Vogels die zich in de zomer in Scandinavië bevinden en die de temperaturen in Nederland in de winter als prettig ervaren.

Welke vogels kun je verwachten en hoe kun je ze herkennen? En welke vogels nemen we waar in ons veld? Deze workshop wordt begeleid door Xander Karskens, directeur van Kasteel Wijlre Estate en fervent vogelkijker. Bij Kasteel Wijlre zijn momenteel (tot 3 dec) twee tentoonstellingen te zien die gaan over vogels;

Dit is de grens is een tentoontellingsproject van Martin Brandsma (1972, Wolvega) over samenwerking,  gedrag en grenzen op en rond buitenplaats Kasteel Wijlre. Dit is de grens bestaat uit een tentoonstelling in het Koetshuis, waarin nieuw en bestaand werk van de kunstenaar wordt gepresenteerd, en een reeks interventies op plekken rond de buitenplaats en in de Zuid-Limburgse regio.

Spark birds zijn vogels die iets bijzonders bij je losmaken; iedereen heeft er wel eentje. De internationale groepstentoonstelling Spark Birds & the Loneliness of Species brengt werk bij elkaar van kunstenaars die de mysterieuze aantrekkingskracht van vogels bezingen, en geïnteresseerd zijn in hun artistieke potentieel vanuit historisch, ecologisch of dekoloniaal perspectief.

Deze dag zal dus niet alleen gaan over de vogels die we waarnemen maar ook welke rol ze spelen in de (hedendaagse) beeldende kunst. Kijk op www.kasteelwijlre.nl voor meer informatie over de tentoonstellingen en de openingstijden van het museum.

We starten om 10:00 en de dag duurt tot ongeveer 15:00. Tussen de middag serveren we een lekkere vegetarische lunch met producten en sap uit eigen tuin.

Gegevens

Datum:
16 december
Tijd:
10:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

The Butterfly house
Telefoon
0652624585
E-mail
sandra@thebutterflyhouse.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Op ’t Rentelen
Trentelenweg
Bunde, Nederland
+ Google Maps

Nog 12 plekken over

Gif laden

afmelden?

Gebruik deze tool om je af te melden voor deze activiteit.