• Sandra van den Beuken

Aanplant Vlindertuin Meerssen gereed!


Bij de tuin in Meerssen zijn de afgelopen periode grote stappen gezet. We hebben hard gewerkt in de afgelopen weken om alle planten de grond in te krijgen voor de winter.


Na de vorige nieuwsbrief zijn we voortvarend van start gegaan met de Vlindertuin Meerssen. We hebben een ontwerp gemaakt, planten gekozen en een planning gemaakt voor de realisatie. Daarna hebben we 25 kuub teelaarde de tuin ingereden en zijn we van start gegaan met het uitzetten van het ontwerp. Als eerste hebben we de heg geplant die de lange en smalle tuin in aparte 'kamers' opdeelt. Deze 'tuinkamers' hebben daarna een invulling gekregen met waard- of nectarplanten (afhankelijk van de bezonning). En achter in de tuin bevind zich  een klein moerasje, een mooie plek voor amfibieën en libellen. 

Uiteraard hebben we veel hulp gehad bij het verplaatsen van de aarde en bij het aanplanten van de ±1500 planten. Dit hadden we niet zonder de hulp van onder andere onze studenten en onze hovenier Rob Vossen voor elkaar gekregen. Aan iedereen die een handje toegestoken heeft; dank! De komende periode gaan we nog muurtjes stapelen en de paden aanleggen met houtsnippers. Daarnaast zal het poortje naar de scouting gerealiseerd worden. Vanaf het voorjaar zullen er veel planten zichtbaar gaan worden die nu voor het oog verborgen zijn.. we kunnen dus niet wachten tot het zover is! Op 14 maart wordt de tuin feestelijk geopend tijdens de Boomfeestdag. 
  • Facebook - Black Circle

Stichting The Butterfly House 

Oranjeplein 9

6241 EN I BUNDE