Agenda

Stichting The Butterfly House organiseert door heel het jaar werkdagen, workshops en evenementen.

Op de werkdagen wordt er gewerkt op een van de locaties die de stichting in beheer heeft. Tijdens deze dagen gaat het uiteraard niet alleen om het uit te voeren werk zelf een fijn gesprek tijdens koffie of lunch hoort er uiteraard ook bij. Ook proberen we altijd een extra element toe te voegen aan de werkdag zoals een toelichting op wat er allemaal leeft rondom onze locaties, een stukje cultuurhistorie of het delen van kennis over flora en fauna.

Tijdens workshops ligt de nadruk op het delen van kennis en kunde over bepaalde ambachten, diersoorten of het landschap in zijn algemeenheid.

 

De evenementen hebben vaak een wat meer publiek karakter waarbij iedereen zich mag aansluiten.

Activiteiten vinden meestal plaats tussen 10:00 en 15:00 uur. Daarbij wordt er gezorgd voor koffie, thee & fris en een vegetarische lunch.  U kunt zich aanmelden voor de werkdagen via de button en daarbij aangeven waar u bij aanwezig wilt zijn. Voorafgaand aan de werkdag ontvangt u meer informatie over de dag. Wanneer er slecht weer voorspeld wordt voor een werkdag zullen we u tijdig informeren over het wel of niet doorgaan van de dag.

DatumActiviteitLocatie
zaterdag 28 januari 2023WorkshopTuunen (lees hier meer info)Op ’t Rentelen
vrijdag 10 februari 2023WerkdagGraft maaien(1/3), Bosplantsoen maaien (1/3), Nieuwe fruitbomen en knotbomen planten en naamkaartjes bevestigenOp ’t Rentelen
zaterdag 25 februari 2023WerkdagZijkant (aan zijde snelweg) veld opschonen, Fruitbomen snoeienOp ’t Rentelen
vrijdag 10 maart 2023EvenementNLDoetVlindertuin Meerssen
zaterdag 25 maart 2023EvenementDag van de vrijwilliger; bezoek aan missiemuseum en botanische tuin Steijl (Je kunt je niet meer aanmelden)Steijl