Educatieproject – Boeren voor de natuur

Binnen het project ‘Boeren voor de natuur’ willen we het boerenland naar de scholen brengen. Hierdoor laten we de kinderen kennis maken met alle activiteiten die op het boerenland plaatsvinden; door mens en dier. We laten ze op speelse wijze ontdekken wie er leeft in het cultuurlandschap en wat deze dieren nodig hebben om te kunnen overleven.

‘Boeren voor de Natuur’ is niet zomaar een les!

Begeleid door een expert en zijn magische koffer vol geheimen duiken jullie samen met de klas de natuur in. Jullie gaan de natuur in de omgeving onderzoeken en beeldend verwerken. ‘Boeren voor de Natuur’ is gebaseerd op onderwijsthema’s en bestaat uit werkvormen die de nieuwsgierigheid van de leerlingen prikkelen. Met koffers voor verschillende groepen (1/2/3, 4/5/6 en 7/8), in te zetten in de verschillende jaargetijden, is er voor elk wat wils!

De activiteit vindt plaats op school, in het klaslokaal, en duurt 1,5 uur. De expert brengt de ko6er rechtstreeks naar de klas en leidt de les. Tijdens de activiteit gaan de kinderen in groepen op ontdekkingsreis door het thema, waarbij ze op verschillende manieren hun creativiteit gebruiken. Aansluitend op de les ontvangen jullie bovendien tips om het thema verder te verkennen met de klas.

Ieder schooljaar kan een beperkt aantal scholen gratis meedoen aan het educatieprogramma ‘Boeren voor de Natuur’. Wil je hiervoor in aanmerking komen of wil je meer informatie stuur dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Educatieproject boeren voor de natuur

6 + 3 =