Projecten

Lepidoptarium Icarusblauwtje

Lepidoptarium

Het project streeft er naar om op een innovatieve manier mensen duurzaam bij landschap en natuur te betrekken doormiddel van kunst. Dit doel bereiken we door een community van lokale onderzoekers te bouwen rondom 6 ingezaaide bloemenvelden.

Vlindertuin Meerssen

Vlindertuin Meerssen

Vlindertuin Meerssen is gelegen op sportveld Heiveld in Bunde (Gemeente Meerssen). De tuin is te bereiken via het talud rechts naast de ingang van de voetbalvereniging. De tuin is openbaar toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. 

Vlindertuin Vaeshartelt

Vlindertuin Vaeshartelt

Vlindertuin Vaeshartelt is gelegen op Buitenplaats Vaeshartelt. Op de buitenplaats zijn twee velden ingezaaid met diverse bloemenmengsels die bloeien vanaf mei tot eind september. De twee velden zijn gelegen in de velden rondom het ‘Bijenpaviljoen’ en zijn vrij te bezoeken. 

Lepidoptarium Icarusblauwtje

Wandeling

Van vuilstort naar bloemrijk grasland

De invloed van het menselijk handelen op het landschap is voelbaar in gebieden waar zich een hevige onttrekking van mineralen aan de bodem heeft voltrokken, zoals op de zinkwitterreinen in Limmel en bij Eijsden, maar ook op minder verwachte plekken en op meer genuanceerde wijze. Al eens nagedacht over de impact van de palen die in een veld worden geslagen om een niet bestaande grens in het leven te roepen?  Beeldend kunstenaar Stefan Cools neemt je mee op deze wandeling door en om Bunde, langs bijzondere stukjes natuur.