De Hooiwagen

De Hooiwagen is gebaseerd op de hooiwagens die het hooi van het veld naar de hooischuur of hooimijt vervoeren. Een belangrijk moment in het jaar omdat hooi de voedselvoorraad voor de winter vormt. De Hooiwagen is van binnen ingericht als mobiel museum. In het mobiele museum liggen objecten (oude gereedschappen, objets trouvées), kunstwerken, en zijn verhalen te lezen, te horen en te zien over het boerenland. Een kleine bibliotheek met boeken en naslagwerken over het beheren van kleine landschapselementen, ecologie, dieren en planten verbonden aan het cultuurlandschap, geeft verdere diepgang. Maar ook bijvoorbeeld een zaden(ruil)bibliotheek van akkerkruiden, of gedroogde kruiden die gebruikt kunnen worden om thee mee te maken. De thematiek en inrichting wordt ieder jaar aangepast. 

Doordat De Hooiwagen het boerenland mee naar de stad neemt, is het een mooie manier om de dialoog te starten en inzicht te geven in het belang van een gezond cultuurlandschap en wat wij daar zelf aan kunnen bijdragen.

De Hooiwagen zal gedurende het project ‘Boeren voor de Natuur’ op pad gaan naar diverse festivals, evenementen en musea. Tijdens manifestaties in en rond ons veld zal De Hooiwagen ook te zien zijn. Hij kan daarnaast ook geboekt worden om op andere plekken ingezet te worden. Wilt u hier meer informatie ontvangen stuur dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Meer informatie over 'De Hooiwagen'?

7 + 5 =